Ik ben Natascha Kayser en mijn bedrijf heet M-Press Productions.

Na een vast dienstverband van op de kop af 17 jaar bij het AD besloot ik in augustus 2009 voor mezelf te beginnen als freelance journalist.

Ik ben in 1969 geboren in het Zeeuws-Vlaamse Hulst. Al vanaf mijn tiende wist ik dat ik journalist wilde worden en verhalen wilde vertellen. Mijn studie aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg rondde ik ruimschoots binnen de vier jaar af. In die periode werkte ik al vrijwel dagelijks voor verschillende kranten: BN De Stem, de PZC, het (toenmalige) Vrije Volk en het Rotterdams Dagblad. Meteen na mijn studie (1992) kwam ik terecht bij het AD.

In het AD verschenen ruim 1400 artikelen onder naam, variërend van nieuwsberichten en reportages tot paginagrote interviews en achtergrondartikelen. Ik werkte als verslaggever op de nieuwsdienst, de binnenlandredactie, de bijlagenredactie en – vooral – de sportredactie. Daar deed ik ervaring op in (letterlijk) verschillende takken van sport, ik deed verslag van grote evenementen (EK’s, WK’s, Olympische Spelen van Sydney en Athene, Dakar Rally) en werkte onder moeilijke omstandigheden en hoge tijdsdruk.

Daarnaast heb ik een pak ervaring opgedaan als bureau- en eindredacteur en coördinator van specials en projecten. Het uiteindelijke resultaat is een ervaren, allround journalist, inzetbaar op vele onderwerpen en vakgebieden.

Een goede journalist zijn is één ding, zelfstandig ondernemer zijn is iets heel anders. Het was een spannende en grote stap, maar al vrij snel had ik draai gevonden in het schrijven van biografieën voor particulieren en (familie)bedrijven.

In november 2009 begon ik aan mijn eerste boek: Hart van zand, de biografie van Dakar-legende Jan de Rooy. Inmiddels heb ik meer dan tien boeken op mijn naam staan. Een paar inkijkexemplaren staan elders op mijn site.

Mijn journalistieke werk is sinds eind 2019 op een lager pitje komen te staan, nadat ik de keuze heb gemaakt voor coaching en counseling op het gebied van rouw en verlies, stress en burn-out en hoogsensitiviteit.