Ik ben Natascha Kayser en mijn bedrijf heet M-Press Productions. Na een vast dienstverband van op de kop af 17 jaar bij het AD besloot ik in augustus 2009 voor mezelf te beginnen als freelance journalist.

Ik ben in 1969 geboren in het Zeeuws-Vlaamse Hulst. Al vanaf mijn tiende wist ik dat ik journalist wilde worden en verhalen wilde vertellen. Mijn studie aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg rondde ik ruimschoots binnen de vier jaar af. In die periode werkte ik al vrijwel dagelijks voor verschillende kranten: BN De Stem, de PZC, het (toenmalige) Vrije Volk en het Rotterdams Dagblad. Meteen na mijn studie (1992) kwam ik terecht bij het AD.

In het AD verschenen ruim 1400 artikelen onder naam, variërend van nieuwsberichten en reportages tot paginagrote interviews en achtergrondartikelen. Ik werkte als verslaggever op de nieuwsdienst, de binnenlandredactie, de bijlagenredactie en – vooral – de sportredactie. Daar deed ik ervaring op in (letterlijk) verschillende takken van sport, ik deed verslag van grote evenementen (EK’s, WK’s, Olympische Spelen van Sydney en Athene, Dakar Rally) en werkte onder moeilijke omstandigheden en hoge tijdsdruk.

Daarnaast heb ik een pak ervaring opgedaan als bureau- en eindredacteur en coördinator van specials en projecten. Het uiteindelijke resultaat is een ervaren, allround journalist, inzetbaar op vele onderwerpen en vakgebieden.

Een goede journalist zijn is één ding, zelfstandig ondernemer zijn is iets heel anders. Het was een spannende en grote stap, maar al vrij snel had ik draai gevonden in het schrijven van biografieën voor particulieren en (familie)bedrijven.

In november 2009 begon ik aan mijn eerste boek: Hart van zand, de biografie van Dakar-legende Jan de Rooy. Ik vond het zo leuk om te doen en zo boeiend om zo diep in iemands leven, iemands passie te duiken, dat het voor mij zonneklaar was dat daar mijn toekomst lag.

Inmiddels maak ik één tot twee boeken per jaar, in eigen beheer, in opdracht en voor uitgevers. Een paar inkijkexemplaren staan elders op mijn site. Ik werk momenteel onder meer aan een familiegeschiedenis in de categorie literaire non-fictie en aan twee boeken over motorsport.

Behalve boeken schrijf ik nog steeds voor kranten en tijdschriften en maak ik met een paar partners ook een eigen jaarlijks magazine over de Dakar Rally en magazines voor motorraceteam RW Racing GP. Daarnaast maak ik persberichten voor onder meer teams in de auto- en motorsport.